tvättråd symboler

Vet du vad alla tvättsymboler betyder? Varannan svensk är rädd att tvätta ömtåliga kläder och undviker att köpa kläder i vissa material på grund av dess särskilda tvättråd. Här har vi listat några av de vanligaste symbolerna! AV Johanna Svan. TVÄTTRÅD - Ett PAR GODA RÅD. Tryckta gardiner tvättas mest skonsamt i ett badkar med ljummet vatten. Det sliter inte på trycket. Använd aldrig tvättmedel, som innehåller blekmedel, till tryckta och färgade tyger. Det kan ge fläckar på tyget. Det är alltid större risk för slitage och krympning om tryckta tyger tvättas i maskin. Det är viktigt att du följer tvättråden för att garantera kvalitén och hållbarheten på dina plagg. Tvättsymbolerna talar om hur kläderna ska strykas, blekas, torkas, kemtvättas och tvättas. I Europa finns en gemensam standard för hur symbolerna ska se ut och vad de betyder. Det finns dock andra symboler i omlopp vilket gör det. tvättråd symboler Undrar du över vad björn borg barn viss tvättmärkning betyder har du svaret i tabellform här under. Tål strykning vid en mellantemperatur Bör strykas - Högsta temperatur är °. Kemtvätt Kemtvätt med begränsningar gällande vattentillsättning, bearbetning och torktemperatur. En prick betyder låg temperatur Två betyder sean hannity Tre betyder hög temperatur Strykjärnet med ett kryss över och tre tvättråd symboler i botten betyder att du inte bör ångtorka kläderna. Kan du inte läsa bokstäverna eller siffrorna? Om cirkeln hemlingby pizzeria helt svart ska kläderna torkas utan värme.

Tvättråd symboler - myndigheter ansg

Martindale mätes i antalet cirkulära gnidningar på tyget, då tyget är utsatt för ett bestämt standardiserat tryck. Christian är en fena på att hjälpa dig förstå dina vitvaror bättre. Perfekt julklapo till äldsta dottetn som kommer flytta hemifrån inom en snar framtid. Skonsam tvätt 30, 40, 60 eller 95º. Bra förpackad i en hård papprulle. Tål strykning med en låg temperatur Bör strykas - Högsta temperatur är °. Poster med tvättsymboler - perfekt till tvättstugan!

Tvättråd symboler - har

Tvättsymbolerna finner du på plaggets tvättlapp. Mer än en variant finns Välj din favoritvariant i listan ovanför köpknappen och försök igen. Vissa plagg och textilier går bara att få rena genom kemtvätt, på grund av sin känsliga natur och materialsammansättning. Blekmedel kan användas Alla typer av blekmedel kan vid behov användas. Två diagonala streck betyder att plaggen ska torkas i skuggan. Handla tryggt mot faktura! Se fler posters här!